Hvad koster en AGV? Beregn business casen for en AGV

Dyk ned i de økonomiske aspekter af AGV'er

Overvejer du at investere i en AGV? Og er du nysgerrig på de økonomiske aspekter af investeringen?

 

Så er du kommet til det rette sted.

 

I denne artikel ser vi nærmere på de forskellige faktorer, du skal overveje, de skjulte omkostninger ved manuel truckkørsel, samt hvordan du beregner, hvor lang tid det tager, før AGVer tjener sig selv hjem.


Dette blogindlæg dykker ned i:

Hvad en AGV koster

6 økonomiske fordele ved AGVer

Skjulte omkostninger ved manuel truckkørsel


Hvad koster en AGV?

Det afhænger af lidt af hvert.

 

En bred vifte af faktorer påvirker nemlig den samlede pris på din AGV.

 

Faktorer som:

 • dine produktionsbehov,
 • kompleksiteten af business casen
 • og den type AGV, du vælger.

Der er en stor forskel i prisen på en lille towing AGV og en stor, automatiseret gaffeltruck – og prisintervallet spænder mellem $40.000 og $200.000 afhængigt af typen af køretøj, opgavernes kompleksitet, antallet af køretøjer og softwaremulighederne.

 

Med en investering i tre førerløse trucks (AGVer) har byggevaregrossisten Brødrene A&O Johansen A/S oplevet imponerende resultater med besparelser på 60-80% på deres interne logistik.

Økonomiske fordele ved AGVer

Investering i AGVer kan medføre flere økonomiske fordele for din virksomhed og interne logistik.

 

Her er nogle af de vigtigste fordele:

 

 • Besparelser på lønomkostninger
  Den mest åbenlyse fordel ved AGVer er reducerede udgifter til arbejdskraft. Du sparer penge på lønninger, ydelser og oplæring ved at bruge dine medarbejdere til andre, mere værdiskabende opgaver. I stedet for at uddanne nye chauffører foretager du en one-time investering, som kan skaleres i takt med din virksomheds behov. Og vores Global AGV er så enkel, at du selv kan ændre rute og navigere den.

 

 • Øget produktivitet
  AGVer er effektive arbejdsheste, som ikke bliver begrænset af fx træthed og fejl forbundet hermed. De kan arbejde døgnet rundt, hvilket øger produktiviteten og gennemløbstiden og giver virksomheder mulighed for at håndtere mere arbejde på mindre tid.

 

 • Forbedret sikkerhed og færre ulykker
  AGVer er designet med indbyggede sikkerhedsfunktioner, såsom sensorer og kameraer. Disse funktioner hjælper AGVen med at navigere sikkert i rundt i produktionsmiljøet og minimerer risikoen for ulykker og sammenstød. Ved at reducere arbejdsulykker kan virksomheder undgå omkostninger forbundet med skader på udstyr, produkter og medarbejdere.

 

 • Skalerbarhed og tilpasningsevne
  AGV-systemer er meget skalerbare, hvilket giver virksomheder mulighed for at udvide deres flåde og tilpasse kapaciteten efter behov. De kan programmeres og omprogrammeres, så de tilpasses ændrede produktionskrav, layout eller arbejdsprocesser. Denne fleksibilitet gør det muligt for virksomheder at reagere hurtigt på markedstendenser og operationelle krav, hvilket maksimerer operationel effektivitet og omkostningseffektivitet.

 

 • Færre skader på udstyr og faciliteter
  AGVer er udstyret med avancerede navigationssystemer, der muliggør præcis kørsel og positionering. Når du automatiserer palletransporten, minimerer du samtidig risikoen for sammenstød med andet udstyr, hvilket er med til at reducere omkostninger til vedligehold og reparationer forbundet med beskadiget udstyr og faciliteter.

 

 • Energieffektivitet
  I modsætning til traditionelle gaffeltrucks, som kører på fossile brændstoffer, er AGVer langt mere energieffektive, da de anvender elektriske strømkilder. AGVer kan derfor hjælpe med at sænke energiomkostningerne og bidrage til en grønnere og mere bæredygtig drift.

 

Det er vigtigt at bemærke, at de økonomiske fordele ved at investere i AGVer kan variere afhængigt af den specifikke virksomhed, branche og operationelle sammenhæng. For at vurdere det potentielle afkast, skal du derfor tage højde for faktorer som direkte udbetaling, vedligehold, forventede produktivitetsfordele og operationelle krav. 

Skjulte omkostninger ved manuel truckkørsel

Kollisioner

Ulykker kan forårsage skade på varer, materialer og infrastruktur, hvilket kan føre til dyre reparationer og potentielle driftsstop. Virksomheder pådrager sig ofte udgifter til reparationer, fordi en medarbejder kørte ind i noget. 

Skader

Forkert håndtering af varer og materialer kan medføre yderligere udgifter for din virksomhed. Det kan fx være udgifter til nye paller eller medarbejdere, der bruger unødig tid på at reparere skaderne.

Ulykker

Arbejdsulykker sker – og de sker faktisk af og til med manuelt betjente gaffeltrucks. En amerikansk undersøgelse viser, at 87 mennesker dør årligt i USA som følge af truckkollisioner, og at 95 mennesker i gennemsnit bliver alvorligt skadet dagligt.

Reparationer

Har du nogensinde været nødt til at gøre noget manuelt (som fx folievikling), mens du ventede på, at udstyr skulle repareres? Udgifter til reparationer og potentielle produktionsforsinkelser bør også medregnes, når du kigger på tallene. 

Dette billede illustrerer business casen for at investere i en AGV. Udgifter til løn, skader og ulykker udgør en betydelig udgiftspost og repræsenterer en stor besparelsesmulighed. Derudover kan du hurtigt tilføje flere skift og skalere din produktion uden yderligere arbejdsomkostninger.

Beregn din return on investment

Nu har du et bedre grundlag at beregne AGV-investeringen ud fra. 

 

Det er vores erfaring, at de fleste virksomheder oplever en kort tilbagebetaingstid på mindre end et år.

 

Med vores Global AGV kan du opnå en gennemsnitlig årlig besparelse på 60% på din daglige performance sammenlignet med de årlige omkostninger ved en førerbetjent gaffeltruck. Udgifter til lønomkostninger, sammenstød og beskadigede varer minimeres ved hjælp af AGVens finjusterede navigation og sikkerhedssystemer.

 

 

 

Interesseret i at høre mere om Global AGV?
Send os en besked, så tager vi en uforpligtende snak om mulighederne eller ring til os på +45 96 69 47 10.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med Global AGV

i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.