Brødrene A&O Johansen sparer 60-80% på deres interne logistik

L14

Nem og sikker pallehåndtering
med Global AGV

Hvad der førhen var en opslidende og tidskrævende opgave for deres medarbejdere, er nu blevet løst i samarbejde med de Global AGV. Allerede nu varetager AGVerne 60-80% af alle deres simple A til B palle transporter, hvilket har vist sig at være en stor gevinst for virksomheden og deres medarbejdere.


Håndtere ca. 40 paller i timen

Frigivet ressourcer til andre opgaver

Forbedret produktionsflow

Større fokus på sikkerhed

Udfordring

Hos Brødrene A&O Johansen var det tidligere de ansatte, der skulle bruge tid på pallehåndtering – en tidskrævende og opslidende opgave. 

Løsning

I dag har 3 AGVer overtaget de mange palleflyt i virksomheden. 2 AGVer kører på højlageret og fjerner ca. 40 paller i timen, og med et skift på 16 timer om dagen, kan A&O allokere ressourcer til andre opgaver. I returafdelingen arbejder den sidste AGV side om side med en medarbejder, og den supplerer hans arbejdsgang.

Gevinst

Brødrene A&O Johansen A/S har oplevet en imponerende optimering af deres interne logistik og daglige manuelle håndtering af 800 paller. De kan allokere deres medarbejdere til andre og mere værdiskabende opgaver, og AGVerne varetager i dag 60-80% af alle deres simple A til B palle transporter.

Sparer 60-80% på deres interne logistik


Med en investering i 3 stk. førerløse trucks (AGV'er) har byggevaregrossisten, Brødrene A&O Johansen A/S i Albertslund, oplevet en imponerende optimering af deres interne logistik og daglige manuelle håndtering af 800 paller ved hjælp af truck eller palleløfter. Automatiseringen af de simple transporter af paller betyder, at medarbejderne kan allokere deres ressourcer til andre og mere værdiskabende opgaver.

 

Da de ansatte ikke længere skal bruge tid på den simple håndtering af paller, har den danskejede virksomhed opnået besparelser og forbedret arbejdsmiljøet og produktionsflowet for deres godt 130 logistikmedarbejdere på varelageret. Den ene AGV henter og bringer pallegods fra miniloaderen i returafdelingen og videre til højlageret, mens de 2 øvrige AGVer hjælper til på højlageret, hvor de henter og bringer varer mellem forskellige opsamlingssteder i gulvniveau, så de bemandede trucks sparer de lange køreture.

 

”Da vi i gennemsnit håndterer 800 paller om dagen, havde vi brug for at optimere vores palleflyt i gulvniveau, og allerede nu har vores nye AGVer været en stor hjælp. De 2 AGVer som kører på højlageret fjerner ca. 40 paller i timen, og med et skift på 16 timer om dagen, har vi haft mulighed for at allokere ressourcer til andre opgaver. I returafdelingen arbejder den sidste AGV side om side med den mand, vi har dernede, og den supplerer hans arbejdsgang rigtig godt”,
fortæller Christian Bødker Forsberg, Logistikdirektør hos Brdr. A&O Johansen A/S.

 

Nem og sikker pallehåndtering med Global AGV

Hvad der førhen var en opslidende og tidskrævende opgave for deres medarbejdere, er nu blevet løst i samarbejde med Global AGV. Allerede nu varetager AGVerne 60-80% af alle deres simple A til B palle transporter, hvilket har vist sig at være en stor gevinst for virksomheden og deres medarbejdere. For Christian Bødker Forsberg var det også vigtigt, at medarbejderne tog godt imod den nye arbejdskraft, uden at føle sig erstattet af fremtidens teknologi:

 

”For mig er det vigtigt, at mine medarbejdere er glade for at gå på arbejde, og nu hvor de ikke længere selv skal flytte paller rundt fra A-B, kan jeg tydeligt mærke en fornyet arbejdsglæde. De har taget rigtig godt imod de nye AGVer og har taget ja-hatten på fra dag ét med de nye automatiseringsløsninger.”

 

Forbedret intern logistik med flere AGV'er i sigte

Ved at automatisere deres palletransporter har Brødrene A&O Johansen opnået en ekstra og uventet gevinst. Global AGVerne har gjort deres medarbejdere mere opmærksomme på den overordnede interne trafik til og fra de forskellige afdelinger. Christian Bødker Forsberg kommenterer hvordan:

 

”AGV'erne har bidraget til et større fokus på sikkerheden, end vi havde forventet. Udover at produktet er sikkert i sig selv, så er den interne kørsel blevet forbedret helt overordnet set. Vores folk færders nu mere sikkert både på gå-ben, og når de sidder på maskiner, da de tager mere hensyn til den trafik, der er på arbejdspladsen.”

 

Med opbakning fra medarbejderne, hvis arbejdsgang er blevet lettet, ser Brødrene A&O Johansen A/S, som allerede har 50 butikker i Danmark, 5 i Sverige og 1 i Estland, en lys fremtid for yderligere investeringer i flere Global AGVer:

 

”​Jeg har altid sagt, at automatisering er vejen frem, og det var også derfor, vi valgte at automatisere vores pallehåndtering. Det er ingen hemmelighed, at vi allerede nu kigger på muligheden for at investere i flere Global AGVer.”

Interesseret i at høre mere om Global AGV?
Send os en besked, så tager vi en uforpligtende snak om mulighederne eller ring til os på +45 96 69 47 10.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med Global AGV

i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.