Hvad er en AGV og hvilken værdi giver den?

Hvad er en AGV og hvilken værdi giver den?

Automated Guided Vehicles (AGVer) har revolutioneret, hvordan vi håndterer intern logistik og materialehåndtering på tværs af brancher. Disse innovative automatiserede palleløftere har medført betydelige forbedringer på produktionsanlæg, lagre og distributionscentre.


Dette blogindlæg dykker ned i:

Den store AGV-verden

Deres fordele

Hvordan de virker

Hvilke situationer, de er gode i


Hvad er Automated Guided Vehicles?

AGV står for Automated Guided Vehicle – eller Alletiders Gode Ven, som vi ynder at kalde den.

 

For det er præcis, hvad den er.

 

Det er en utrættelig arbejdshest, der arbejder døgnet rundt, som aldrig har brug for pauser (bortset fra korte opladningsperioder), og som aldrig klager over overarbejde.

 

Hvem vil ikke gerne have en kollega som den?

 

Mere teknisk er AGVer førerløse maskiner, der bruges i produktionsanlæg og lagre for at automatisere opgaver, der traditionelt udføres af menneskelige medarbejdere. De er designet til at bevæge sig autonomt, enten ved at følge en forudbestemt rute eller ved hjælp af avancerede navigationsystemer for at finde den mest effektive rute.

 

AGVer kan transportere en bred vifte af laster, fra små dele til store paller, og kan tilpasses til at imødekomme specifikke branchekrav.

 

Men hvordan virker AGVer?

Der findes forskellige typer af AGVer – men fælles for alle er, at de er udstyret med avancerede funktioner og styresystemer, der hjælper dem med at manøvrere effektivt rundt i deres omgivelser.

 

Disse funktioner inkluderer:

Styresystemer

Styresystemet kan f.eks. være sensorer, kameraer eller ledninger, der er indlejret i gulvet og udsender et magnetfelt, som AGVens sensorer kan registrere og følge.

Ruteplanlægning

AGVer kan konfigureres til at følge bestemte ruter, stoppe ved bestemte steder og dermed levere forudsigelighed og konsistens i deres transporter.

Kommunikationsevner

AGVer kan kommunikere med andre AGVer eller automatiseringssystemer i produktionsområdet. Dette øger deres samarbejdsevner og forbedrer den samlede produktivitet.

De 3 mest almindelige AGV-typer

Fordele ved AGVer

Nu hvor vi har dækket det grundlæggende, mangler vi stadig det helt store spørgsmål:

 

Hvorfor skal jeg investere i en AGV? 🤷‍♂️

 

Der er talrige fordele ved at implementere AGV-trucks i din produktion, herunder:

 

  • Forbedret sikkerhed: Vidste du, at 87 personer dør årligt i USA grundet truckulykker? Eller at 95 bliver alvorligt såret dagligt? AGVer er et sikkert alternativ til manuelt betjente trucks, fordi de er udstyret med sensorer og sikkerhedsfunktioner, der hjælper med at forhindre ulykker og sammenstød med både mennesker og andet udstyr.
  • Reducerede omkostninger grundet fejl: Ved du, hvor meget din virksomhed bruger årligt på reparationer som følge af truck-kollisioner? Eller har du nogensinde måttet gøre noget manuelt (som fx folieindpakning), mens du ventede på at noget udstyr blev repareret? Når en truck kolliderer, forårsager det ikke kun skade på det, det rammer – der er også en risiko for at påvirke effektiviteten i produktionen. Når palletransporten automatiseres, minimerer du samtidig chancerne for menneskelige fejl, såsom fejlagtigt placerede genstande eller beskadigede varer.

  • Øget effektivitet: AGVer kan arbejde kontinuerligt 24/7 uden at blive trætte eller uopmærksomme, og de behøver ikke pauser eller skift. Og det er derfor, du kan opnå højere effektivitet med en AGV, da det muliggør øget produktivitet og hurtigere ordrefuldførelse. Alletiders Gode Ven, ikke sandt?

  • Skalerbarhed: AGVer kan nemt integreres i dit eksisterende miljø, efterhånden som din virksomhed vokser, hvilket muliggør en problemfri udvidelse af din kapacitet. For eksempel kan du opgradere fra 1 til 2 skift (eller 3) uden at ansætte flere medarbejdere. Du kan også skalere periodisk uden ekstra omkostninger i højsæsoner eller hvis du får en stor ordre.

  • Fleksibilitet: AGVens rute kan omprogrammeres, så den tilpasses skiftende produktionsbehov, hvilket gør dem til alsidige løsninger i forskellige anvendelsessituationer. Psst... Og med Global AGV kan du endda nemt ændre ruterne. De er så nemme at håndtere, at du ikke behøver vores hjælp.

Anvendelse af AGVer i produktionsanlæg

End-of-line transport

Palleteringsmaskiner, folieviklere og pallemagasiner er alt sammen fremragende udstyr i sig selv, men når de arbejder sammen, bliver det en sand produktivitetsmaskine.

 

Og AGVer spiller en afgørende rolle i dette Automation Dream Team.

 

Forestil dig dette:

Et simpelt palleteringssetup, hvor en AGV henter paller fra pallemagasinet, fodrer dem til den robotstyrede palleteringscelle, kører den fulde palle til folievikleren og transporterer til sidst den færdige palle videre til lageret.

 

Ingen menneskelig indblanding.

Bare robotter, der arbejder i perfekt harmoni.

 

De gentagne palleflyt ved end-of-line giver et betydeligt investeringsafkast og hurtig tilbagebetaling – især for virksomheder, der kører flere skift.

 

👉 Se, hvordan A. Espersen reducerer flaskehalse og undgår spildtid på deres fiskefabrik med Global AGV.

 

 

Aflevering og afhentning ved faste stationer eller i rækker

Placerer du paller i rækker?

 

For eksempel i et venteområde, hvor pallerne senere distribueres til forskellige steder?

AGVen kan hente paller forskellige steder i produktionen og placere dem i rækker i et lagerområde. Sensorer registrerer, hvor den næste palle skal placeres, og vil placere næste palle ved hjælp af pre-definerede baner på gulvet.

 

👉 Se, hvordan Welltec udnytter medarbejderresourcer bedre med Global AGV.

En AGV transporterer paller fra lager til produktion hos Welltec i Esbjerg

 

 

 

Langdistancetransport

Har du mange langdistancetransporter med paller?

 

Bare rolig.

 

AGV-trucks er perfekte til denne type palletransport. De forbinder nemlig forskellige områder på en stor fabrik og transporterer effektivt paller frem og tilbage.

 

Deres programmerede ruter hjælper med at optimere trafikstrømmen og reducere flaskehalse og nedetid.

 

👉 Se, hvordan A&O Johansen sparer 60-80% på deres interne logistik ved at lade 3 Global AGVer overtage den daglige håndtering af 800 paller.

 

 

AGV Business Case

At investere i AGVer er det bedste du kan gøre for din produktion – hvis vi selv skal sige det, selvfølgelig. Men vi ved også godt, at økonomien spiller en stor rolle i beslutningsprocessen.

 

Det forstår vi godt.

 

Man er nødt til at vide, om investeringen kan betale sig.

 

AGVer kan bidrage til betydelige omkostningsbesparelser og operationelle forbedringer for din virksomhed. Når du automatiserer palletransporten, kan du reducere omkostninger til arbejdskraft, minimere fejl og øge effektiviteten.

 

Tag endelig fat i os, hvis du gerne vi sammen skal kigge på en business case og automatisere din palletransport. 

Interesseret i at høre mere om Global AGV?
Send os en besked, så tager vi en uforpligtende snak om mulighederne eller ring til os på +45 96 69 47 10.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med Global AGV

i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.