Welltec udnytter medarbejderressourcerne bedre med Global AGV

 

Med en Global AGV kan Welltec

  • Køre råmateriale fra sav til produktion
  • Udnytte medarbejderressourcer bedst muligt
  • Skabe et bedre flow i produktionen
  • Fremtidssikre deres setup

Effektivisering og bedre udnyttelse af medarbejderkompetencer skabte behov for automatisering

Ved Vesterhavets brusende bølger i Esbjerg udvikler og producerer Welltec hi-tech løsninger til energisektoren verden over. Welltecs banebrydende produkter er designet til at optimere ydeevnen af brønde i ethvert miljø, og deres løsninger har hjulpet kunderne med at øge driftseffektiviteten og reducere CO2-aftrykket på en sikker og bæredygtig måde i mere end 25 år.

Welltecs fabrik i Esbjerg kører som en velsmurt maskine, hvor store robotanlæg forsyner de store CNC-anlæg med emner og værktøjer. Siden fabrikkens etablering har der været stort fokus på at automatisere arbejdsgange – både for at sikre øget effektivitet, men også for at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Som et led i den proces indsatte Welltec derfor en Global AGV til at fragte råmateriale til og fra produktionsområdet. Det har sikret et flow uden flaskehalse, frigivet medarbejdertid og minimeret afbrydelser i produktionen:

”Når vi tidligere skulle køre råmateriale fra saven og ud til vores CNC-afdeling, var savføreren nødt til at køre frem og tilbage. I dag får vi AGVen til det. Det betyder, at vi slipper for at tage en mand ud af produktionen bare for at hente en palle,” fortæller Haris Medosevic, CNC Coordinator hos Welltec i Esbjerg.

Særligt manglen på medarbejdere med truckcertifikat har skabt udfordringer:

”Der er stor mangel på medarbejdere med truckcertifikater i CNC-afdelingen. Det betyder, at vi har været meget afhængige af de personer, når en palle skulle fragtes et nyt sted hen, og det har til tider begrænset os. Når vi planlægger vores flows, kan vi i dag sætte AGVen til at hente de forskellige paller, vi skal brug,e og ikke have savføreren til at gå ude og hente dem.”

Softwareopgradering løste udfordringer med hjulspin

Når ny teknologi installeres i en produktion, er det ofte mere reglen end undtagelsen, at det kan medføre lokale udfordringer. Sådan var det også hos Welltec. I de lokaler hvor AGVen skulle køre, var fabriksgulvene meget glatte. Det gjorde det svært for AGV at finde ”fodfæste”, og resulterede i hjulspin på det glatte gulv. Og med en navigation der som udgangspunkt foregår 80% på hjulene, gav det nogle navigationsproblemer.

Teknikerne blev sat på sagen og opdaterede den bagvedliggende software, så styringen nu lå mere på sensorerne – og ifølge Haris Medosevic har der ikke været en finger at sætte på samarbejdet med Global AGV.

”Vi fik for nyligt opgraderet vores AGV, hvilket har medført en hel del forbedringer. Udfordringen var, at navigationen af AGVen foregik 80% på hjulene og 20% på selve sensorerne. Men da vi har et meget glat gulv, forårsagede det hjulspin, hvilket gjorde, at AGVen troede, at den var en meter længere fremme eller tilbage, end den egentlig var. Teamet hos Global AGV har været en stor hjælp og altid stået klar til at hjælpe. Og efter nogle tests kom de med en løsning, der virker 110%. Så vores samarbejde med Global AGV har været fremragende.”

Og kigger man et par år ud i fremtiden, står det også klart, at AGVen tænkes ind i fremtidige udvidelser af produktionslinjerne:

”Planen er, at vi på sigt skal udvide, og her skal Global AGV selvfølgelig også være med til at hente materiale og fylde pladserne i produktionen,” udtaler Haris Medosevic.

 

Afhentning af råmateriale fra saven til CNC-afdelingen sker automatisk med Global AGV hos Welltec i Esbjerg. Det har gjort det muligt at bruge viden og medarbejderkompetencer på en meget bedre måde – til gavn for både medarbejderne selv og for virksomheden. 

Global AGV - Logistics made simple

@2023 - Global AGV®